Ραγάδες – Ραβδώσεις στο Σώμα

Ραγάδες – Ραβδώσεις στο Σώμα

Οι Ραγάδες είναι αχνές γραμμές στο σώμα που προκύπτουν όταν οι ιστοί κάτω από το δέρμα διασπώνται από γρήγορη ανάπτυξη ή υπερβολική τάση. Πρόκειται για μια συνηθισμένη πάθηση του δέρματος, η οποία όμως δεν προκαλεί κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας παρά μόνο αισθητικό.

Πώς προκαλούνται

Απότομες μεταβολές της τάσης που ασκείται στο δέρμα (εγκυμοσύνη, εφηβεία, γρήγορη αύξηση ύψους, γρήγορο χάσιμο βάρους κ.α.) έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να ακολουθήσει το δέρμα μας τις αλλαγές των ιστών και να “ανοίγει” σχηματίζοντας ραγάδες. Αυτό δημιουργεί μια λεπτή, ρυτιδωμένη και διαφορετικού χρώματος επιφάνεια (αρχικά κόκκινη ή ροζ και όταν εγκατασταθεί πλέον η ατροφία, το χαρακτηριστικό λευκό).

Πώς είναι οι Ραγάδες

Στην αρχή, το δέρμα γίνεται πιο επίπεδο και αποκτά ροζ απόχρωση. Μερικές φορές αυτό συνοδεύεται από κνησμό. Στην συνέχεια, οι Ραγάδες γίνονται κόκκινες ή και μωβ και αναπτύσσονται κάθετα στην κατεύθυνση της τάσης του δέρματος. Με τον χρόνο γίνονται λευκές (ή κάποιες φορές στο χρώμα του δέρματος). Έχουν μήκος μερικών εκατοστών και πλάτος 1 έως 10 χιλιοστών.

Που εμφανίζονται

Οι Ραγάδες εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες στην εφηβεία, μπορούν όμως να εμφανιστούν και σε άντρες. Παρουσιάζονται σε:

  • Στήθος, κοιλιακή χώρα σε εγκύους.
  • Γλουτούς και μηρούς, όταν υπάρχει γρήγορη ανάπτυξη.
  • Στους ώμους ατόμων που κάνουν έντονη άσκηση.
  • Σε υπέρβαρα άτομα.

Επίσης παρουσιάζονται σε άτομα που κάνουν χρόνια χρήση στεροειδών, σε άτομα που πάσχουν από την νόσο Cushing ή την κληρονομική διαταραχή του συνδρόμου Marfan.

Πρόληψη

Το δέρμα μας έχει μια γενετικά καθορισμένη ελαστικότητα που είναι αδύνατον να αλλάξουμε. Μπορούμε όμως να βελτιώσουμε την αντοχή του, μέσω ενυδάτωσης, τόσο με την καθημερινή πρόσληψη αρκετής ποσότητας νερού, όσο και με ειδικά σκευάσματα. Η σωστή διατροφή προλαμβάνει τις Ραγάδες, ενισχύοντας την επουλωτική ικανότητα του δέρματος. Βιταμίνες που επιτελούν το σκοπό αυτό είναι κυρίως οι C, Β και Ε.

Επομένως, διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ψάρια, αυγά, σόγια κ.λπ. είναι απαραίτητη, εάν θέλουμε να αποφύγουμε τις Ραγάδες. Επίσης, πρέπει να αποφεύγουμε την απότομη αυξομείωση βάρους.

Πώς αντιμετωπίζουμε τις υπάρχουσες Ραγάδες

Όσο πιο νωρίς αρχίσει η αντιμετώπισή τους, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα, καθώς μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά, τόσο την εμφάνιση όσο και την υφή του δέρματος. Στόχος μας στην αντιμετώπιση των Ραγάδων είναι η δημιουργία νέου συνδετικού ιστού με υγιή δομή που να μοιάζει με αυτή του φυσιολογικού δέρματος. Για να το πετύχουμε αυτό, διεγείρουμε κατά διαστήματα την αιμάτωση της περιοχής των Ραγάδων.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της Υπηρεσίας, η χρέωση εξετάζεται ανά περίπτωση και καθορίζεται  κατά την διάρκεια του Ενημερωτικού Ραντεβού .

 

 Tips :

  1. Οι Προσφορές στις Υπηρεσίες και στα Προϊόντα μας είναι Συνεχόμενες γιατί είστε Εσείς… στο Κέντρο του Ενδιαφέροντός μας ! Ζητείστε να σας καλέσουμε για την λεπτομερή Ενημέρωσή σας.
  2. Τα Παρεχόμενα Οφέλη (Υπηρεσίες, Προϊόντα κ.λ.π.) περιγράφονται λεπτομερώς σε κάθε Προσφορά, η οποία δεν ισχύει συνδυαστικά με παράλληλες προωθητικές ενέργειες, ούτε αυτές μπορούν να συνυπολογιστούν αθροιστικά.
  3. Ενημερωθείτε για τους Όρους Χρήσης των Δωροεπιταγών εδώ.

Κλείστε
ραντεβού

Δωρο
επιταγές

Αφήστε
μήνυμα

Διευθύνσεις Δερματολογικών Κέντρων Skin Center :

* Αθήνα (Κεντρικά) : Λεωφ. Κηφισίας 348, Τ.Κ. 152 33 Χαλάνδρι, Αθήνα – Κτίριο “Bergmann Kord” (έναντι Νοσοκ. “ΥΓΕΙΑ”), Τηλ.: 210 68 28 188

* Αθήνα : Λεωφ. Συγγρού 203, Τ.Κ. 171 21 Νέα Σμύρνη, Αθήνα, Τηλ.: 210 93 11 111

laser-apotrixosi-home-page-slider

SKIN CENTER

LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Η πιο εξελιγμένη και αποτελεσματική
Laser Αποτρίχωση
έχει πλέον … ονοματεπώνυμο !

Περισσότερα